Öğrencilere ‘’Temel İlk Yardım’’ eğitimi verildi

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSG) tarafından, Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Sivil Savunma ve Afete Hazırlık Kulübü ile Kızılay Kulübü öğrencilerine yönelik “Temel İlk Yardım” eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2025 06:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2025 06:14

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durumlar Ders Dışı Eğitim Etkinlikleri çerçevesinde GENÇ MEB AKUB Eğitim Faaliyetleri kapsamında Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Birimi tarafından 04.11.2025 tarihinde Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Sivil Savunma ve Afete Hazırlık Kulübü ile Kızılay Kulübü öğrencilerine yönelik “Temel İlk Yardım” eğitimi verildi. Okulun konferans salonunda yapılan eğitim çalışması, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Birimi GENÇ MEB AKUB Eğitim Faaliyetleri sorumlusu Ahmet Tekerli’nin faaliyet hakkında yaptığı kısa bilgilendirmesi ile başladı. Daha sonra Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Birimi Eğitim Uzmanı Özlem Köroğlu tarafından öğrencilere uygulamalı olarak “Temel İlk Yardım” eğitimi verildi. Toplam 42 öğrencinin katıldığı bu eğitim çalışmasında öğrenciler soruları ile konuya olan ilgilerini de göstermiş oldular.

Okulda gerçekleştirilen bu eğitimin büyük önem taşıdığını ifade eden Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Haydar Kılıç, emeği geçenlere teşekkür etti ve sözlerinde, ‘’Bugünkü etkinliğin gerçekleştirilmesinde emekleri geçen Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Birimi GENÇ MEB AKUB Eğitim Faaliyetleri sorumlusu Ahmet Tekerli’ye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Birimi Eğitim Uzmanı Özlem Köroğlu’na, okulumuz Sivil Savunma ve Afete Hazırlık Kulübü danışman öğretmeni Yüksel Açar’a ve kulüp öğrencilerimize teşekkür ederiz’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur