Başkan Canbay’dan kritik uyarı ‘’24 Günlük su rezervimiz kaldı’’

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşımda bulunarak, hemşehrilerini su tasarrufu konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2025 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2025 12:44

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamayla bölgede yaşanan su sıkıntısına dikkat çekti. İçme suyu rezervlerinin hızla azaldığını belirten Canbay, hemşehrilerini acilen su tasarrufu yapmaya çağırdı.

Başkan Canbay, paylaşımında mevcut su seviyesinin kritik düzeye indiğini vurgulayarak, ‘’Yetersiz yağışlar ve küresel ısınmanın etkisiyle Gökçe Barajı’ndaki su seviyesi %13 gibi kritik düzeylere gerilemiş olup, mevcut doluluk oranına göre yaklaşık 24 günlük su rezervimiz bulunmaktadır. Bu süreçte her damlanın büyük önem taşıdığını hatırlatmak isteriz. Geleceğimizi korumak, su kesintileri yaşamamak ve kaynaklarımızı sürdürülebilir şekilde kullanmak için hep birlikte su tasarrufuna azami özen göstermemiz gerekmektedir. Unutmayalım: Suyumuza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır’’ dedi. Canbay, su kullanımında tasarrufun artırılması için hem bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini hem de gerekli teknik tedbirlerin güçlendirileceğini belirtti.

Murat Can Aytemur