
Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nin 5. haftasında Yalovaspor Basketbol, kendi taraftarı önünde Parmos Bandırma Bordo’yu konuk etti.
90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan mücadele büyük bir heyecana sahne olurken, temsilcimiz parkeden 89-83’lük skorla galip ayrıldı. Maçın ilk periyodundan itibaren karşılıklı sayılarla başlayan mücadelede Yalovaspor, taraftarının da desteğiyle özellikle ikinci yarıda oyunun kontrolünü eline aldı. Hücumda etkili oynayan yeşil-kırmızılılar, son dakikalarda hata yapmayarak önemli bir galibiyete imza attı.
Maçta ilk periyot 27-34 Yalova üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci periyotta da sahada üstün gelen taraf Yalovaspor Basketbol oldu. Temsilcilerimiz ikinci periyotta 23 sayıya ulaşırken konuk ekip Parmos Bandırma 14 sayıda takılı kaldı. Böylelikle ilk yarı 50-38’lik skorla Yalova’nın oldu.
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Bandırma ekibi oldu. Bu periyotta 24 sayıya ulaşan konuk ekibe, temsilcilerimiz ancak 14 sayıyla cevap verebildi. Maçta son çeyreğe 65-62 önde giren temsilcilerimiz, bu periyotta hata yapmadı ve rakip potada bulduğu 24 sayıya karşılık kendi potasında 21 sayı gördü ve parkeden 89-83’lük net bir skorla galip ayrıldı.
Murat Can Aytemur