YENİ Parti Yalova Kurucu İl Başkanlığına İ. Erdem Doğancı Atandı

YENİ Parti, Yalova'da örgütlenme çalışmalarını resmen başlattı. Parti Genel Merkezi tarafından yapılan görevlendirmeyle, YENİ Parti Yalova Kurucu İl Başkanlığı görevine İ. Erdem Doğancı getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2026 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2026 12:43
https://www.yalovahayat.com/

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve Genel Sekreter Yunus Emre’nin imzasıyla yayımlanan karara göre; 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğü hükümleri uyarınca, İ. Erdem Doğancı Yalova’da il ve ilçe örgütlerinin kuruluş çalışmalarını yürütmek ve partiyi temsil etmek üzere yetkilendirildi.

“YALOVA'NIN VE TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ PARTİSİ YAPACAĞIZ”

Atama kararının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İ. Erdem Doğancı, onur duyduğunu belirterek, sözlerinde şu ifadeleri kullandı, “Tarihin kırılma noktasında YENİ bir yolculuğa başlıyoruz. Bugünden itibaren Türkiye'de bir devri değiştirecek YENİ Parti'nin Yalova Kurucu İI Başkanlığı görevi şahsıma tevdi edilmiştir. Bu onurlu göreve beni ve yol arkadaşlarımı layık gören Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel başta olmak üzere, tüm MYK ve PM üyelerimize, örgüt koordinatörlerimize çok teşekkür ediyorum. Yolumuz uzun, vaktimiz kısa. Her zamankinden daha fazla çalışacağız ve daha önce başardığımız gibi YENİ Parti'yi Yalova'nın ve Türkiye'nin birinci partisi yapacağız.” Resmi atama belgesiyle birlikte Yalova İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu asil ile yedek üye listelerinin de belirlendiği öğrenildi. YENİ Parti’nin Yalova'daki örgütlenme çalışmalarına hızlı bir şekilde devam etmesi beklenirken, Doğancı’nın sosyal medya paylaşımı kısa süre içerisinde büyük yankı uyandırdı. Çok sayıda kullanıcı beğeni ve yorumda bulunarak, Yeni Parti Kurucu İl Başkanı İsmail Erdem Doğancı’ya tebriklerini iletti.

Murat Can Aytemur