Yasemin Fazlaca kesin ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildi

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve Altınova Belediye Meclis Üyesi Sinan Aydın, CHP Genel merkezi tarafından oy birliğiyle kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2025 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2025 18:26

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca'nın CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddiaların yankıları sürüyor. Sessizliğini bozan CHP Yalova İl Başkanı Erdem Dogancı yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada "Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve Belediye Meclis Üyesi Sinan Aydın’ın kesin ihrac talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

İşte Erdem Doğancı’nın açıklaması

Yalova - Altınova İlçemizde kamuoyunda yer alan haberlerden dolayı; 16 Haziran Pazartesi günü Yerel Yönetimler Birimimizden ilgili milletvekilimiz kentimize gelerek incelemelerde ve temaslarda bulunmuştur.Kendisinin gözlem ve tespitlerinden oluşan raporun genel merkezimize iletilmesinin ardından konu, 23 Haziran‘da gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi MYK toplantısında gündeme alınmış olup; parti disiplinini zedeleyen eylemleri nedeniyle Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve Belediye Meclis Üyesi Sinan Aydın’ın kesin ihrac talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir.CHP Merkez Yönetim Kurulu’muzun aldığı karar, gelişen disiplin süreci ve diğer gelişmelerle ilgili olarak sürecin takipçisi olacağız ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Bu açıklamalardan sonra ise Altınova Belediyesi'nin AK Parti'ye geçip geçmeyeceği merak konusu oldu