
Alınan bilgiye göre Tigem Akgün Çiçekçilik arkasında meydana gelen arazi yangınına müdahale eden itfaiye ekipleri, alevleri çevre alanlara sıçramadan söndürüldü.
Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Çevre Sokak’ta yaşanan arazi, çöp ve dış cephe yangını ihbarı üzerine hareket geçen ekipler, arazi ve çöplük alanda başlayıp bir binanın dış cephesine sirayet eden yangını binanın iç kısımlarına ve diğer yapılara yayılmadan başarıyla söndürdü.
Bahçelievler Mahallesi Yıldırım Beyazıt Sokak’taki bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu. Bölgeye intikal eden ekipler, alevleri diğer dairelere sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü. Son olarak Adnan Menderes Mahallesi Şehit Yaşar Kuş Caddesi’ndeki bir evin mutfağında yangın çıktı. İhbar üzerine hareke geçen ekipler, yangını eve yayılmadan söndürüldü.
Olaylar sonrası yapılan açıklamada “Yalova itfaiye müdürlüğü olarak hatırlatıyoruz: Özellikle kuru otların ve çöplerin bulunduğu alanlarda başlayan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle binalarımızın dış cephelerine sıçrayarak can ve mal güvenliğimizi doğrudan tehdit etmektedir. Lütfen açık alanlara yanıcı madde veya sönmemiş izmarit atmaktan kesinlikle kaçınalım. Evlerimizde ise mutfak kaynaklı yangınlara karşı ocak başında dikkatli olalım” uyarısı yapıldı.
Mustafa Turan