Yalova’da FETÖ operasyonu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik son 20 gündür sürdürülen operasyonlarda Yalova’nın da aralarında bulunduğu 47 ilde 223 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Zanlılardan 87’sinin tutuklandığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2026 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2026 11:15

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik son 20 gündür sürdürülen geniş çaplı operasyonların bilançosunu açıkladı. Polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda 223 şüpheli yakalandı.

EŞ ZAMANLI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bakan Yerlikaya, operasyonlara ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Açıklamaya göre, yakalanan şüphelilerin FETÖ’nün mahrem yapılanmaları içerisinde faaliyet yürüttüğü, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı ve ankesörlü telefonlar üzerinden örgüt içi irtibatlarını sürdürdüğü tespit edildi.

Ayrıca örgüte bağlı esnaflar aracılığıyla maddi destek sağladıkları belirlenen şüpheliler de gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Başkanlıklarının koordinasyonunda yürütülen operasyonlar Yalova, Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’nın da aralarında bulunduğu 47 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

87 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Operasyonlar kapsamında yakalanan 223 şüpheliden 87’si tutuklanırken, 50 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Diğer şüphelilerle ilgili adli işlemlerin ise devam ettiği bildirildi. Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor. Devletimizin bütünlüğüne ve milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, operasyonlarda görev alan tüm güvenlik güçlerini tebrik etti.

Mustafa Turan