
6 Ocak 2026 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Bingöl’den Yalova’ya atanan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, yeni görev yerinde halkla iç içe olmaya devam ediyor.
Göreve başladığı günden bu yana Yalova halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Usta, Nedret Ayaz Kapalı Pazarı’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
Pazarı gezerek vatandaşlarla sohbet eden ve esnafın taleplerini dinleyen Vali Usta, tezgâh açan pazarcıların büyük bir kısmının Bingöllü olduğunu fark etti. Bingöl’de görev yaptığı dönemdeki anılarını tazeleyen Usta, esnafla samimi bir diyalog kurdu.
Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Usta, şu ifadeleri kullandı: "Bingöl’deyken 'Bingöl nüfusunun 2,5 katı dışarıda var' derlerdi. Doğrusu bu kadarını ben de beklemiyordum. Bugün burada, Yalova’nın tam ortasında küçük bir Bingöl sürprizi yaşadık. Hemşehrilerimizi burada üretken ve çalışkan görmek bizleri mutlu etti. Bu vesileyle hem Yalovalı vatandaşlarımıza hem de tüm Bingöllü hemşehrilerime selamlarımı iletiyorum."
Pazar esnafı ve vatandaşlar, Vali Usta’nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendisini Yalova’da görmekten mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Mustafa Turan