
Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, kent genelinde halkla iç içe yürüttüğü saha ziyaretlerine devam ediyor. Vali Usta, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ömür Bayar ile birlikte kamuoyunda Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesi’ni ziyaret ederek bölge sakinleriyle buluştu. Mahallede sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, mahalle sakinlerinin yaşam standartlarını artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı.
Ziyaretin ana gündem maddelerinden birini bölgede yürütülen kentsel dönüşüm projesi oluşturdu. Roman Mahallesinin Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı hakkında vatandaşlara detaylı bilgiler veren Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, sürecin ilerleyişine ilişkin merak edilen soruları tek tek yanıtladı. Hak sahiplerinin mağduriyet yaşamadan modern ve güvenli konutlara kavuşması için çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü ifade edildi.
Mahalle sakinlerinin ilettiği altyapı, sosyal donatı ve günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları dinleyen Vali Usta, taleplerin çözümü için ilgili kurum müdürlerine gerekli talimatları verdi.Devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, mahalle kültürünü koruyarak daha yaşanabilir bir Bağlarbaşı Mahallesi inşa etmek adına yerel yönetimler ve kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.