
Yalova’nın Çınarcık ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 2 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan trajik motosiklet kazasının ardından, bölgedeki trafik güvenliği tartışmaları yeniden alevlendi. Çınarcık Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahsin Kalfa, kazanın gerçekleştiği ve kamuoyunda Nato Yolu Çınarcık Girişi (Ortaburun kavşağı) olarak bilinen nokta hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu tehlikeli noktada daha önce de benzer can kayıplarının ve yaralanmalı kazaların yaşandığını hatırlatan Kalfa, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak adına ilgili kurumlara acil müdahale çağrısı yaptı.
İlçenin giriş noktasında özellikle yaz aylarında yaşanan araç yoğunluğuna dikkati çeken Oda Başkanı Tahsin Kalfa, kontrolsüz dönüşlerin ve yoğun yaya hareketliliğinin büyük risk oluşturduğunu belirterek, "Çınarcık, yılın büyük bölümünde yoğun ziyaretçi alan, turizm açısından önemli bir ilçedir. Özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde trafik yoğunluğu katlanarak artmakta, mevcut kavşak düzeni bu yükü karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Farklı yönlerden gelen araçların oluşturduğu riskler nedeniyle bu noktada sık sık trafik kazaları yaşanmaktadır. Bu durum hem sürücülerimizi hem de vatandaşlarımızı tedirgin etmekte, trafik güvenliğini olumsuz etkilemektedir. Yaşanan kazaların önüne geçilmesi, trafik akışının daha düzenli hale getirilmesi ve sürücülerin güvenliğinin sağlanması için ilçe girişine modern bir döner kavşak yapılmasının gerekli olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.
Döner kavşak uygulamasının hayata geçirilmesiyle birlikte araç hızlarının doğal bir refleksle kontrol altına alınacağını ifade eden Kalfa, Türkiye’nin birçok noktasında bu sistemin başarıyla uygulandığını dile getirerek, "Döner kavşak uygulaması sayesinde araçların hızları kontrol altına alınacak, trafik akışı daha güvenli ve düzenli hale gelecek, bekleme süreleri azalacak ve kaza riski önemli ölçüde düşecektir. Çınarcık Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak, sürücülerimizin, yolcularımızın ve tüm vatandaşlarımızın güvenliği adına ilçemizin girişine döner kavşak yapılmasını talep ediyoruz. Bu talebimizin ilgili kurumlar tarafından değerlendirilerek gerekli çalışmaların bir an önce başlatılmasını bekliyoruz. Trafikte kaybedilecek tek bir canın bile telafisi yoktur. Daha güvenli bir Çınarcık için gerekli adımların atılacağına inanıyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz." dedi.