
Ziyaret programı kapsamında Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Külekçi ile Rektörlük makamında bir araya geldi. Görüşmede Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’a Saadet Partisi Yalova İl Başkanı Kemal Polat ve heyeti de eşlik etti.
GÖRÜŞME SONUNDA KARŞILIKLI HEDİYE TAKDİMİ YAPILDIGerçekleşen görüşmede üniversite, toplum ilişkileri, gençlerin eğitimde karşılaştıkları sorunlar, değer merkezli eğitim modelleri ve ilahiyat alanındaki güncel çalışmalar üzerine kapsamlı bir istişare gerçekleştirildi. Görüşme sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.
Rektörlük ziyaretinin ardından Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İlahiyat Fakültesi’nde öğrencilerle buluştu. Samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşide Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, idealist ve sorumluluk sahibi bir gençliğin Türkiye’nin geleceği açısından taşıdığı hayati öneme dikkat çekti. Uluslararası dayanışma, ahlâkî duruş, adalet anlayışı ve Gazze’de yaşanan insanlık dramı üzerine değerlendirmelerde bulunarak gençlere önemli mesajlar verdi.
ÖĞRENCİLERİN SORULARINI İÇTENLİKTE YANITLADIProgram boyunca gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekerken, öğrenciler Çalışkan’a hem küresel meseleler hem de kişisel gelişimlerine dair sorular yöneltti. Milletvekili Çalışkan, öğrencilerle uzun süre sohbet ederek sorularını içtenlikle yanıtladı. Ziyaret sonrasında yapılan açıklamada “Saadet Partisi Yalova İl Başkanlığı olarak, gençlerin bilinçlenmesi, üniversitelerimizde nitelikli düşünce ortamlarının güçlenmesi ve ahlâk, adalet eksenli bir bakış açısının yaygınlaşması adına bu tür programları önemsediğimizi ifade ediyoruz. Nazik ev sahipliği dolayısıyla Yalova Üniversitesi yönetimine ve yoğun ilgileri için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” denildi.