
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından PAYCO Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ ile şirket yetkilileri hakkında yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturmanın ilk aşamasında İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Yalova’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 9’u tutuklanmış, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte düzenlenen 2. dalga operasyonda ise İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Kocaeli ve şüpheli sayısı 30’a yükselmişti. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 30 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Savcılıkta ifade veren şüphelilerden 21'i tutuklama, 9'u adli kontrol istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Hakimlik, 15 şüphelinin tutuklanmasına, 15 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verdi. Tutuklanan zanlılar arasında Yalova’da gözaltına alınan bir kişinin de olduğu öne sürüldü.
Mustafa Turan