
Yalova içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı su seviyesi geçtiğimiz aylarda alarm vermişti. Özellikle Kasım ve Aralık aylarında barajdaki su seviyesi yüzde 15’lere kadar gerilemişti. Başta Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve yetkililerin su tasarrufu çağrısı ve son günlerdeki yağışlar Nisan ve Mayıs ayında karşılık buldu.
MAYIS’TA YÜZDE 100 SEVİYESİNE ÇIKMIŞTIYeşil Körfez Su Birliği’nin internet sitesinde paylaştığı su seviyesi grafiği yüreklere su serpmişti. Grafikte Gökçe Barajı’ndaki su seviyesinin Mayıs ayı itibariyle yüzde 100’e çıktığı görülmüştü. Bu oran Haziran ayında ise yüzde 92’i sevilerine gerilemişti. Hava sıcaklıkları ve yağış azlığı nedeniyle gerileme Temmuz ayında da devam etti. Gökçe Barajı'nın Temmuz ayı doluluk oranı yüzde 78 olarak açıklandı. Bu oranın 2024 yılı Temmuz ayında yüzde 85 olduğu görüldü.
Bu gerilemede Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarının yağışsız geçmesinin etkili olduğu kaydedildi. Su seviyesinin yaz aylarında daha da azalacağı belirtildi. Barajın su seviyesinin istenen düzeylerde olduğunu aktaran yetkililer vatandaşları su tasarrufunu elden bırakmamaya çağırdı.
Mustafa Turan