Ermeç Apartmanı Davasında gözler YÜ’den gelecek bilirkişi raporunda

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde 19 kişinin hayatını kaybettiği Ermeç Apartmanı davasında mahkeme, Yalova Üniversitesi'nden istenen bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 25 Mart 2026'ya erteledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2026 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2026 11:08

Malatya’da 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılarak 19 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı Ermeç Apartmanı’na ilişkin yürütülen davada dokuzuncu duruşma görüldü. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, bilirkişi raporunun dosyaya ulaşmaması nedeniyle yargılamanın 25 Mart 2026’ya ertelenmesine karar verildi.

RAPORUN BEKLENMESİNE HÜKMEDİLDİ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, apartmanın müteahhitleri Hasan Hüseyin Ermeç ve Abdulvahap Gündoğan ile fenni mesul Metin Karataş hakkında dava açıldığı, devam eden süreçte dönemin Malatya Belediyesi’nde görevli inşaat mühendisleri Alper Yiğit ve Ahmet Özer ile İmar İşleri Müdür Vekili Duran Özdemir’in de “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma” suçlamasıyla yargılandığı belirtildi. Dosyaların birleştirilmesiyle yargılama tek dosya üzerinden sürdürülüyor. Duruşmada mahkeme heyeti, Yalova Üniversitesi’nden talep edilen bilirkişi raporunun henüz mahkemeye ulaşmadığını kaydederek raporun beklenmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 25 Mart 2026 tarihine erteledi.

Mustafa Turan