
Korkunç cinayet İzmir Narlıdere’de 28 Temmuz’da meydana geldi. Daireden gelen kötü kokular üzerine komşuların ihbarıyla eve giren polis ekipleri, içeride iki kişinin cansız bedenini buldu. Sağlık ekipleri, iki kurbanın da çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüldüğünü belirledi.
KATİLDEN ŞEYTANİ PLANCinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube, Olay Yeri İnceleme ve diğer ekiplerin ortak çalışması sonucu olayın faili kısa sürede tespit edildi: Öldürülen Nilüfer Tuzlulu'nun oğlu Polis, N.E.T.’nin cinayet öncesi keşif yaptığı, kask takarak güvenlik kameralarından saklandığı, eldiven kullandığı ve evi dağıtarak olayı hırsızlık gibi göstermeye çalıştığını tespit etti.
Cinayetin hemen ardından Yalova’ya kaçan N.E.T, olayı haber aldıktan sonra İzmir’e geri dönüp, annesinin ve Yusuf Yıldırım’ın defin işlemlerini bizzat organize etti. Bu detay, soruşturmayı derinleştiren en kritik bilgilerden biri oldu.
DELİLLER ORMANDA SAKLANMIŞ31 Temmuz’da gözaltına alınan N.E.T. sakladığı deliller ormanlık alanda bulundu. Emniyet güçleri, iki bıçak, eldiven, kanlı kıyafetler, kask ve Nilüfer Tuzlulu’ya ait cep telefonunu ele geçirdi. Olay yerinde yapılan parmak izi ve kamera analizleri de N.E.T ’i doğruladı.
Soruşturma kapsamında, Yusuf Yıldırım’ın tüm mal varlığını Nilüfer Tuzlulu’ya vasiyet ettiği ortaya çıktı. Ayrıca N.E.T ’in, küçük yaşlardan itibaren Yusuf Yıldırım’dan şiddet gördüğü iddiaları da dosyaya yansıdı. Bu durumun, olası bir miras cinayeti olabileceği ihtimalini güçlendirdiği bildirildi.
N.E.T, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mustafa Turan