
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından başlatılan ve 81 ili kapsayan saha çalışmaları kapsamında Yalova’ya gelen CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Münip Kanko ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ayça Akpek Şenay, kentte iki gün süren yoğun temaslarda bulundu.
Programın ilk gününde Yalova Belediyesi’ni ziyaret eden CHP heyeti, Belediye Başkanı Mehmet Gürel tarafından kapıda karşılandı. Heyet, Gürel’in makamında Yalova’daki belediye hizmetleri, kentte yaşanan sorunlar ve vatandaşlardan gelen talepler hakkında bilgi aldı. Başkan Gürel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kentimizin ihtiyaçlarını ve çözüm bekleyen başlıkları milletvekillerimizle paylaşmak bizim için önemli. Bu tür temaslar yerel yönetimlerin sesi olma açısından kıymetli” dedi.
CHP heyetinin ikinci durağı Yalova Kent Konseyi oldu. Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyet, burada da konseyin yürüttüğü çalışmalar ve kentteki sosyal, çevresel ve ekonomik sorunlar üzerine görüş alışverişinde bulundu. Başkan Engin, “Kent Konseyleri yerel yönetimlerin en büyük destekçisidir. Katılımcı ve şeffaf bir anlayışla Yalova’nın kalkınmasına katkı sunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. CHP heyeti, Yalova’da gerçekleştirdiği ziyaretler ve saha gözlemleri doğrultusunda elde edilen bilgileri bir dosya halinde CHP Genel Merkezi’ne sunacak. Parti yetkilileri, bu tür saha çalışmalarının halkın nabzını tutmak ve yerel sorunlara çözüm üretmek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.