CHP’den kayyum tepkisi! “Hukuksuz kararı tanımıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na mahkeme kararıyla kayyum atanmasına tepki gösterdi. Basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığı, mahkemenin hukuksuz kararını tanımadıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2025 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2025 13:03

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na mahkeme kararıyla kayyum atanmasına tepki göstermek amacıyla Cevdet Aydın Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel de katılarak desteğini ortaya koydu.

“CHP’NİN İL BAŞKANI ÖZGÜR ÇELİK’TİR”

Basın açıklamasına okuyan Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Sekreteri Selahattin Can, “Cumhuriyet Halk Partisi bugün de Türkiye'nin birinci partisi olarak milli iradenin en büyük temsilcisi ve koruyucusu konumundadır. 19 Mart darbesi ve devam eden siyasi yargı operasyonları, partimizi halktan ve iktidar yürüyüşünden koparmaya dönük çabalar bu gerçekliğin karşısında etkisiz ve çaresiz durumda kalmıştır. Son olarak iki yıl önce gerçekleştirdiğimiz İstanbul İl Kongremize ilişkin verilen siyasi yargı kararı bu çaresiz çabaların son halkası olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi 81 il örgütü olarak bir kez daha tekrarlıyoruz: Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'tir. İl Başkanımız Özgür Çelik, İstanbul'daki delegelerimizin iradeleriyle seçilmiştir. Mahkemenin aldığı karar bizler için yok hükmündedir. Bu kararı tanımıyoruz, mücadelemizden bir adım dahi geri atmıyoruz” dedi.

“GAFLET İÇERİSİNDELER”

Açıklamasına “Bugün siyasi yargı operasyonlarıyla yol arkadaşlarımızı hapse atıp partimizi mücadele edemez hale getirmek isteyenler gaflet içindedir. Cumhuriyet Halk Partisi bir bütün olarak siyasi mücadele programına devam etmektedir. Partimiz Türkiye tarihinin ayakta kalan yegane tanığıdır. İlk Kurultayımız olan Sivas Kongresi'nin toplandığı 4 Eylül tarihiyle başlayıp partimizin resmi kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül tarihine kadar sürecek Kuruluş Haftamızda da mücadelemizi kararlılıkla büyütmeye devam edeceğiz” diye devam eden Selahattin Can, “Siyasi ömrünü tüketmiş, milletin gözünden düşmüş küçük bir çıkar grubu 19 Mart darbesiyle ülkemizin geleceğine, milletimizin iradesine ipotek koymak istiyor. Darbeciler Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel yönetimlerden başlayan iktidar yürüyüşünü durdurmak istiyor. Milletimiz ise Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkıyor. Siyasi yargı operasyonları, iftiralar, kumpaslar, tehdit ve şantajlar, milletin azim ve kararlılığının karşısında çaresiz kalıyor. Cumhurbaşkanı Adayımızı, belediye başkanlarımızı, yol arkadaşlarımızı hapsetmek ne Cumhuriyet Halk Partisi'nin kararlılığını ne de milletin iradesini zayıflatıyor. Bir asrı aşkın tarihinde kimi zaman darbeciler tarafından kapatılan, kimi zaman malvarlığına el konulan, her türlü saldırılara maruz kalan ama her zaman millet ile birlikte dimdik ayakta kalan Cumhuriyet Halk Partisi, bugün de bir bütün halinde dimdik duruyor. Türkiye'nin birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi, milletle birlikte büyüyor” ifadelerini kullandı.

Mustafa Turan