
CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, öncesinde Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne ait olan değerli araziye yapılan Millet Bahçesi projesinin, kente faydadan çok zarar getirdiğini savundu. Projenin karar alındığı ilk günden itibaren yanlış olduğunu söylediğini hatırlatan Becan, gelinen noktada arazinin atıl kaldığını ve kamu kaynaklarının boşa harcandığını belirtti. Büyük şehirlerin aksine Yalova'nın yeşil alana ihtiyacı olmadığını vurgulayan Becan, “Bugün İstanbul'da, Bursa'da, Ankara'da Millet Bahçesi'ne gerçekten ihtiyaç var. İnsanlar beton bloklar arasında boğulmuş durumda. Ama Yalova'ya döndüğümüz zaman, bana göre Yalova'da Millet Bahçesi'ne hiç ihtiyaç yok. Çünkü kim nereden giderse gitsin, on dakikada Termal gibi bir cennete ulaşıyor. Elimizde hazır bir Millet Bahçesi zaten var. Oraya para harcamanın ne âlemi, o güzelim araziyi bozmanın ne gereği vardı?” diye konuştu.
Becan, arazinin çok daha acil ihtiyaçlar için planlanabileceğini belirterek, mevcut Adliye Sarayı projesini de eleştirdi. Adliye Sarayı’nın da yerinin yanlış olduğuna dikkat çeken CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Hadi bozdunuz diyelim, Yalova'nın neye ihtiyacı vardı? Oraya resmî kurumları toplayabilirdiniz. Mesela bir Adliye Sarayı yapıldı, orada olabilirdi. Mevcut Adalet Sarayı'nın altına otopark yapmadılar. Oraya gelen avukatlar ya da işi düşen vatandaşlar maalesef park yeri bulamıyor. Yani o arazi, gerekli olan bir şeye harcansaydı kimse karşı çıkmazdı” dedi.
Projenin mevcut durumunun tam bir belirsizlik olduğunu ve arazinin kaderine terk edildiğini söyleyen Becan, “Şu anda bakıyorum; üzerinde üzüm bağları olan o araziyi Millet Bahçesi yapacağız diye bozduk. Peki ne yaptık? İçine ne olduğu belirsiz üç beş tane bina kondurduk, ki o da mahkeme tarafından durdurulmuş. Şu anda Millet Bahçesi hizmet de veremiyor, öylece bekliyor. Yani Yalova'nın en güzel arazilerinden biri, maalesef şehrin hiç ihtiyacı olmayan bir Millet Bahçesi projesiyle heba edildi. Oraya bugüne kadar harcanan para da az değil. Bu paranın bu şekilde harcanması da esasında bir suçtur” şeklinde konuştu.