
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’nın şoförü resmi makam aracıyla 14 Eylül 2025 Pazar akşamı saat 21:00 sularında Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde trafik kazası yaptı. Altınova Belediye Başkanlığına ait kullanılan makam aracı, başka bir araçla çarpıştı. Kazada her iki araçta da küçük çaplı maddi hasar yaşandı. Yaralanan kimse olmadı.
Kaza sonrası Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında “Dün akşam saat 20.00’de meydana gelen hafif maddi hasarlı trafik kazasıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Çiftlikköy’de ikamet eden belediyemiz şoförü, ertesi gün için araca benzin almak üzere evinden çıktıktan yaklaşık 600 metre sonra, ilk kez trafiğe çıkan bir kadın sürücünün belediye aracımıza çarpması sonucu hafif hasarlı bir trafik kazası yaşanmıştır” ifadelerini kullanan Yasemin Fazlaca, “Kazanın oluşumunda şoförümüzün herhangi bir kusuru bulunmamaktadır. Olayda yaralanma ya da hastaneye intikal edecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Olay yerine giderek taraflara geçmiş olsun dileklerimi ilettikten sonra ayrıldım” sözlerini sarf etti.
GEREKLİ HUKUKİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIRBaşkan Fazlaca açıklamasının devamında “Buna rağmen, kaza üzerinden kamuoyunu yanıltmaya ve kurumumuzu yıpratmaya yönelik asılsız ve gerçek dışı iddialar ortaya atılmaktadır. Bahse konu haberler ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamakta, algı çalışması niteliği taşımaktadır. Kurumumuzu hedef alan bu yalan haberler hakkında Türk Ceza Kanunu ve Basın Kanunu hükümleri çerçevesinde gerekli hukuki işlemler başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” sözlerine yer verdi.
Mustafa Turan