Altınkale Satranç Kulübü 2’de 2 yaptı: 10 yıldır şampiyon değişmedi

Yalova’da düzenlenen U12 Satranç Takım Müsabakaları, 18-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. Altınkale Satranç Kulübü, hem genel hem de kızlar kategorisinde şampiyon oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2026 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2026 16:10

Genel kategoride 6, kızlar kategorisinde ise 5 takımın mücadele ettiği organizasyon, çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu.

Genel kategoride tüm maçlarını kazanarak namağlup şampiyon olan Altınkale Satranç Spor Kulübü, turnuvaya damga vurdu. İkinciliği Elit Satranç Kulübü elde ederken, üçüncü sırada Yalova Satranç Kulübü yer aldı. Dördüncülüğü ise Yalova Belediyespor kazandı. Kızlar kategorisinde de üstün performansını sürdüren Altınkale Satranç Spor Kulübü, yine namağlup şekilde şampiyonluğa ulaştı. Elit Satranç Kulübü ikinci, Yalova Belediyespor üçüncü ve Yalova Kartalspor dördüncü sırada turnuvayı tamamladı.

ŞAMPİYONUN ADI 10 SENEDİR DEĞİŞMEDİ

Altınkale Satranç Spor Kulübü’nün başarısı bununla da sınırlı kalmadı. Kulüp hem genel hem de kızlar kategorisinde son 10 yılda üst üste 10. şampiyonluğunu elde ederek önemli bir rekora imza attı. Bu istikrarlı başarı, kulübün altyapı çalışmalarının ve sporcu yetiştirme konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak dikkat çekti ve alkış topladı.

Murat Can Aytemur