
Çınarcık Belediyesi yetkilileri, Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği Hizmet Binasında gerçekleşen foruma katılarak, Organik Atık Yönetimi projesinin sunumunu gerçekleştirdi.
Belediyelerin başarılı uygulamalarını birbirleriyle paylaşması için düzenlenen forumda, Yalova’dan sadece Çınarcık Belediyesi’nin yer alması dikkat çekti.
Belediyecilik Forumu’nun 8’inci oturumunda sunumu yapılan Organik Atık Yönetimi projesinin; semt pazarındaki organik atıkların kompost makinesi vasıtasıyla organik gübreye dönüştürülmesini ve elde edilen gübrelerin pazardaki üreticiye ücretsiz olarak sunulmasını kapsadığı ifade edilirken, belediye yetkilileri, daha güzel bir Çınarcık için hız kesmeden çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Murat Can Aytemur