
Çınarcık Belediyesi ile YAFEM iş birliğiyle düzenlenen 28. Türk Boyları Kültür Şöleni, Cumhuriyet Meydanı’nda görkemli bir atmosferde gerçekleştirildi.
Azerbaycan’dan Kırım’a, Kosova’dan Kerkük’e uzanan geniş bir coğrafyadan gelen kardeş topluluklar; dansları, müzikleri ve kültürel renkleriyle meydanı adeta bir şölene çevirdi.
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. İzzet İsmail Dur, YAFEM Başkanı Asri Karaarslan Uzun, YAFEM Başkan Vekili ve YAFEM Spor Başkanı Fikret Kır ile eski Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen'in de katıldığı etkinlikte, Çınarcık halkı kültürlerin buluşmasına büyük ilgi gösterdi. Azerbaycan’dan Kırım’a, Kosova’dan Kerkük’e kadar geniş bir coğrafyadan gelen kardeş halkların dansları, müzikleri ve geleneksel kıyafetleri, meydanı dolduran yüzlerce Çınarcıklıya unutulmaz anlar yaşattı.
Etkinlikte, kültürler arası diyalog ve dayanışma vurgusu öne çıktı. Katılımcılar, şölen boyunca sahnelenen halk dansları ve müzik gösterileriyle hem eğlendi hem de farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt katkılarından dolayı YAFEM Başkan vekili ve YAFEM Spor Başkanı Fikret Kır'a hediye verdi.
Etkinlik sonrası sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşımda bulunarak duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, sözlerinde şu ifadelere yer verdi,
‘’Kurulduğu 1988 yılından bu yana Türk kültürünü yaşatmaya çalışan YAFEM’in bu harika kültürel etkinliğine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk. YAFEM Başkanı Asri Karaarslan Uzun başta olmak üzere, organizasyonun düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.’’
Murat Can Aytemur