
Etkinlikte öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde çevreyi temizleyerek hem doğaya katkı sundular hem de çevre duyarlılığı konusundaki farkındalıklarını artırdılar. Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Demirci de etkinlikte öğrencilerle birlikte çöp topladı.
Yapılan açıklamada “Etkinliğin amacı sadece çevrenin temizlenmesi değil, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan çocuklara çevreye saygı, doğayı koruma bilinci ve toplumsal sorumluluk değerlerini aşılamaktır. ÇEDES projesiyle öğrenciler, değerler eğitiminin bir parçası olarak yaşadıkları çevreye karşı duyarlı bireyler olma yolunda önemli bir adım atmış oldular.
Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerimizin doğaya olan duyarlılığını artırmakla kalmayıp aynı zamanda birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin gücünü de göstermiştir. Katkı sunan tüm öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ederiz” denildi.