
Mokamp alanına kurulan LED ekran önünde bir araya gelen yüzlerce voleybolsever, tarihi mücadelede Türk bayrakları eşliğinde yaptıkları tezahüratlarla Milli Takıma destek verdi.
İtalya’nın 25-16 kazanarak hızlı başladığı ilk setin ardından 25-22 ile mavililere yanıt veren ve ardından oyuna ağırlığını koyan Filenin Sultanları, baştan sona heyecan dolu mücadeleyi karar setine taşımasını bildi.
Son seti 15-10 alarak 3-2’lik skorla kazanan Filenin Sultanları, bir kez daha Avrupa’nın en büyüğü oldu. Türkiye’nin İtalya karşısında elde ettiği büyük zafer, Çiftlikköy’de coşkuyla takip edildi.
Çiftlikköy Belediyesi tarafından Mokamp alanında kurulan dev ekranda bir araya gelen vatandaşlar, Filenin Sultanlarının Avrupa Şampiyonluğu’nu da hep birlikte kutladı.
Karşılaşmanın Türkiye’nin galibiyetiyle sonuçlanmasının ardından alanda büyük sevinç yaşandı.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de A Milli Kadın Voleybol Takımının elde ettiği başarıdan duyduğu gururu dile getirerek, “Filenin Sultanları bir kez daha bizlere büyük bir gurur yaşattı. Böylesine önemli bir mücadelede takıma destek veren Çiftlikköylü hemşehrilerimizin heyecanını ve coşkusunu paylaşıyorum. Filenin Sultanlarını yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.