
Çiftlikköy'de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, düzenlenen anlamlı programlarla kutlandı. Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz gecesi yaralanarak gazi olan Enes Göksu, Çiftlikköy Kaymakamı Ali Ada tarafından evinde ziyaret edildi.
Gazinin evinde yapılan ziyarette konuşan Kaymakam Ada, “Çiftlikköy’de olduğu gibi ülkemizin her köşesinde halkımız, millet iradesine darbe vurmak isteyenlere geçit vermemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara dökülen bu aziz millet, kararlılığı ve cesaretiyle dünyaya örnek olmuştur. Gazimiz Enes Göksu başta olmak üzere, o gece vatanı için siper olan tüm kahramanlara minnettarız” dedi.
Resmi program ise Çiftlikköy Kaymakamlığı önünde gerçekleştirildi. Programa Çiftlikköy Kaymakamı Ali Ada Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören mehteran gösterisi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çiftlikköy Kaymakamı Ali Ada, “15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fethullahçı Terör Örgütü, millî iradeye, ülkenin birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Ancak bu hain girişim, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlılığı, emniyet güçlerimizin direnişi ve aziz milletimizin fedakârlığı sayesinde bertaraf edilmiştir. O gece Çanakkale ruhu yeniden canlanmış, Türk milleti bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan 15 Temmuz’a kadar bu millet, tarih boyunca var olma mücadelesi vermiştir. Bu hain kalkışmaların sonu asla gelmeyecek. Ancak bizler, geçmişten aldığımız derslerle bu ihanet şebekelerine karşı birliğimizi ve vatan sevgimizi diri tutarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.
Programın sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabı canlı olarak izlendi. Tören, camilerden okunan selalarla sona erdi.