
Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Belediye Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Emine Yeşim Aras’la birlikte iki katlı binada incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Kültür Merkezinin daha modern, işlevsel ve konforlu bir yapıya kavuşturulması amacıyla çalışmaları başlattıklarını dile getiren Başkan Yele, vatandaşların hizmet alırken daha rahat edebilecekleri bir ortam hazırlamak istediklerini belirtti.
Başkan Yele, “Kültür Merkezimiz, çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin farklı alanlarda eğitim aldığı, vatandaşlarımızın da gerek evlendirme işlemleri, gerek psikolojik danışmanlık hizmeti gibi çeşitli hizmetlerimiz için başvurduğu önemli bir nokta. Burada gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle hem hizmet alanlarını daha kullanışlı hale getirmeyi hem de vatandaşlarımızın merkezden daha rahat yararlanmasını amaçlıyoruz. Yenileme çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz” dedi.
MERKEZDE HEM GÖRÜNÜM HEM KULLANIM DEĞİŞİYOR
Başkan Yele’ye yenileme çalışmalarının son durumu ve planlanan yeniliklerle ilgili bilgi veren Aras, çalışmaların ilk aşamasında binanın iç renklerinde ve dekorasyonunda değişikliğe gidildiğini belirtti. İdari odaların bir bölümünün ikinci kata taşındığını aktaran Aras, giriş katındaki idari, personel ve yönetim odalarının cam bölmelerle düzenlenerek daha aydınlık ve ferah bir görünüme kavuşturulduğunu kaydetti.
Aras, Evlendirme Memurluğunun, daha geniş bir kullanım alanı sağlamak amacıyla eski kütüphane salonunun bulunduğu bölüme taşınacağını ve boşalan odanın da psikolojik danışmanlık hizmetlerinde kullanılmak üzere düzenleneceğini belirtti.
BEKLEYEN VATANDAŞLAR İÇİN KİTAPLIK DA HAZIRLANIYOR
Binada yapılacak düzenlemeler kapsamında, kullanılmayan kütüphane alanı da yeniden değerlendirilecek. Güncel kitaplarla yenilenecek kitaplık, bekleme salonuna taşınarak vatandaşların bekleme sürelerini daha verimli ve keyifli geçirmelerine imkan sağlayacak. Çocukları kurslara katılan ailelerin kullanabileceği bekleme alanı da daha modern ve ergonomik bir anlayışla düzenlenecek.