
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103’üncü kuruluş yıl dönümü, Yalova’nın Armutlu ilçesinde düzenlenen törenlerle gurur ve heyecan içerisinde kutlandı. İlçedeki bayram etkinlikleri, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Tören kapsamında Armutlu Kaymakamı Erinç Demir ve Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Çelenk töreninin ardından Kaymakam Erinç Demir, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.
İlçe stadyumunda yapılması planlanan resmi kutlama programı, olumsuz hava koşulları nedeniyle Armutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu’na taşındı. Tören alanında Armutlu Kaymakamı Erinç Demir ve Belediye Başkanı Cengiz Arslan, salondaki öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.
Vatandaşların ve öğrencilerin salonu doldurduğu bayram programında öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Bando eşliğinde coşkulu marşların seslendirildiği etkinlikte, öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösterileri katılımcılardan büyük alkış topladı. Program kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren başarılı öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından takdim edildi. Armutlu’daki 103’üncü yıl kutlama programı, öğrencilerin bando eşliğinde gerçekleştirdiği geçit töreniyle sona erdi.