Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Altınova’da Temel ilk yardımcı eğitimleri tamamlandı

Altınova İtfaiye Amirliği personeli, temel ilk yardımcı eğitimlerini tamamladı

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 03:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 03:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Altınova’da Temel ilk yardımcı eğitimleri tamamlandı

‘Temel ilk yardım eğitimi’ sonrası Sağlık Bakanlığı yetkililerince yazılı ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği personellerinin Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardımcı sertifikası ve ilk yardımcı kimlik kartlarının süresi uzatıldı.

İlk yardım eğitimi

Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri kaza, yangın, doğal afet, boğulma durumlarında ilk müdahale ile hayat kurtarmaya devam edecekler. Ekiplerin katıldığı eğitimde boğulma, kaza, zehirlenme, kırık, trafik kazalarında ve afet durumunda travma sonucu kanama gibi hayati önem taşıyan durumlarda ilk müdahale sırasında yapılması gerekenler anlatıldı.

Uygulamalı anlatıldı

Teorik ve pratik olarak verilen eğitimde, itfaiyecilerin başta yangın söndürme, arama kurtarma, afetzedeyi güvenli bölgeye taşıma, boğulma vakaları OED (yarı otomatik eksternal defibrilatör) cihazı kullanımı gibi birçok hayati görevlerde bulunmaları nedeniyle, kazazedeye ve afetzedeye nasıl müdahale edeceklerinin hayati önem taşıdığının altı çizildi. İlk yardımın temel ilkelerinin anlatıldığı eğitimde yaralanmalarda, kırık, çıkık, burkulmalarda ve diğer acil durumlarda ilk yardım uygulamaları gösterildi.

Hayati önemi taşıyor

Altınova Belediyesi İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu eğitimde, “Yaşamsal faaliyetlerin durması halinde uygulanacak olan ilk yardım hem kendimize, ailemize, çevremize hem de insanlara bilinçli kişiler tarafından ilk yardım uygulanması hayatı önem taşımaktadır” diye konuştu.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.