Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, sergi hazırlıklarına başladı

Çalışmalarıyla dikkat çeken Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, 2024 yılı çalışmalarının yer alacağı 2024 yıl sonu sergisi için hazırlıklarına hızla devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 05:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 05:56
Kaynak: Murat Can Aytemur
Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, sergi hazırlıklarına başladı

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, 2024 yılı sergisi için hazırlıklarına başladı. Bu yılın teması, annelerin ve ninelerin çeyiz sandıklarından çıkan, Balkan geleneğini yansıtan tülbent, yazma ve çember başörtüsü işlemeleri olarak belirlendi. Prof. Dr. Şebnem Temir Gökçeli'nin koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarda grup üyeleri, göç ile getirilen zengin bir geleneğe ait değerli el sanatlarını tanıtma hedefine yönelik titiz bir çalışma sergiliyorlar. Sergi ve serginin teması hakkında bilgi veren Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu, “Oya, dantel ve işlemeler, örgü sanatında önemli bir yer tutan ve büyüklerimizin günümüze taşımayı başardığı emek, zekâ ve estetik beğenilerini yansıtan geleneksel el sanatları ürünleridir. Dönemlerine göre önem taşıyan oyalar, tığ, iğne, mekik ve firkete gibi araçlar kullanılarak yapılmaktadır. Bu el sanatları, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük bir öneme sahiptir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası festival ve fuarlarda sergiler düzenlenecek. Bu etkinlikler, geleneksel el sanatlarımızın tanıtılması ve yaşatılması adına büyük bir fırsat sunuyor. 2024 yılı sergimiz de bunlardan bir tanesi ve grup üyelerimiz bu sergi için çok ciddi bir çalışma ortaya koyuyorlar” dedi. 

Prof. Dr. Şebnem Temir Gökçeli'ye de sergi hazırlıklarına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Gürsu, “Destekleri ve yardımlarıyla geleneklerimizin tespit edilmesi, korunması ve yaşatılmasında her zaman yanımızda olan değerli hocamız Prof. Dr. Şebnem Temir Gökçeli'ye, Balkan geleneğinde önemli bir yeri olan ‘Gelin Aynası’ örneğini grubumuz adına yaptığımız çalışmanın anısına hediye ettik” diye konuştu. 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.